Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Successen boek je alleen met organisaties die openstaan voor vernieuwing en het aandurven om verandering in gang te zetten. We hebben al heel wat mooie organisaties mogen begeleiden in de opstart van efficiënte leer/kennisoplossingen voor optimale kennisoverdracht. Hieronder vind je een aantal best practice voorbeelden.

De gezondheidszorg kent vele soorten verzorging en zorginstellingen. Dit varieert van jeugdzorg. verstandelijk gehandicapt, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en meer. Ze hebben allemaal gemeen dat er heel veel richtlijnen, wetgeving en spelregels zijn waar zij zich aan moeten houden.

De IOM app voor werkinstructies wordt door meerdere zorginstellingen gebruikt. (zie de logo’s). Het aantal toepassingen is inmiddels erg groot geworden. Zo wordt de app ingezet voor de privacy wetgeving vanwege de aantoonbaarheid hiervan naar de wettelijke instanties. Dit doen we o.a. voor jeugdzorginstellingen, LVB, en verzorgingsorganisaties.

VU amsterdam

Bij de diverse locaties van de VU in Amsterdam komen dagelijks, duizenden studenten, docenten, medewerkers en bezoekers over de vloer. De veiligheid van alle deze mensen staat voorop en is een enorme klus voor het hoofd van de beveiliging. VU Amsterdam maakt hiervoor gebruik van de medewerkers van een hele grote beveiligingsorganisatie. Omdat er dagelijks nieuwe situaties ontstaan, procedures veranderen en ook de beveiligers wisselen van baan is het up to date houden van deze mensen noodzakelijk.

Bij Loodet komen er iedere dag nieuwe opdrachten binnen om goederen op te slaan, opnieuw te verpakken en te verzenden. Daarbij hebben ze te maken met gevaarlijke stoffen, veiligheid, hygiëne, kennis over de te verpakken goederen en het voldoen aan (interne) regels en wettelijke voorschriften.

Onze app wordt ingezet bij Loodet BV om de noodzakelijke kennis en instructies van de ongeveer 100 medewerkers op de werkvloer in meerdere talen op peil te houden, te toetsen en te borgen. De medewerkers kunnen heel eenvoudig m.b.v. hun smartphone of anderszins bij de nieuwe instructies. Zij worden over de inhoud automatisch bevraagd en de resultaten hiervan zijn beschikbaar voor de betreffende manager. En… door middel van gaming een hogere motivatie om de noodzakelijke kennis te verwerven.

Zelf trainingen ontwikkelen middels het leerplatform

Vogel’s is marktleider op het gebied van muurbeugels t.b.v. televisies, beeldschermen. Vogel’s bedient zowel de B2C als de B2B markt. Om marktleider te blijven zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie key voor onze organisatie. Om deze positie te kunnen behouden moeten onze medewerkers voorop lopen qua kennis. Deze kennis kan over de eigen producten, missie en visie gaan maar ook externe kennis die men nodig heeft om de marktontwikkelingen te volgen en voor te blijven.

Wil je meer weten over wat Institute of Microtraining voor jouw organisatie kan betekenen?

      Neem gerust contact met ons op...