Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Successen boek je alleen met organisaties die openstaan voor vernieuwing en het aandurven om verandering in gang te zetten. We hebben al heel wat mooie organisaties mogen begeleiden in de opstart van efficiënte leer/kennisoplossingen voor optimale kennisoverdracht. Hieronder vind je een aantal best practice voorbeelden.

Zelf trainingen ontwikkelen middels het leerplatform

Vogel’s is marktleider op het gebied van muurbeugels t.b.v. televisies, beeldschermen. Vogel’s bedient zowel de B2C als de B2B markt. Om marktleider te blijven zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie key voor onze organisatie. Om deze positie te kunnen behouden moeten onze medewerkers voorop lopen qua kennis. Deze kennis kan over de eigen producten, missie en visie gaan maar ook externe kennis die men nodig heeft om de marktontwikkelingen te volgen en voor te blijven.

Om dit op een continu basis aan te kunnen bieden aan de medewerkers waren wij op zoek naar een partner die zowel een oplossing had om zowel de ‘interne’ kennis aan te kunnen bieden maar ook een infrastructuur voor externe kennis en trainingen. Daarbij was een van onze eisen dat de mensen van Vogel’s met dit platform ook zelf trainingen kunnen ontwikkelen en aanbieden zonder tussenkomst van de partner. Rapportages rondom de voortgang van deze trainingen geven inzicht in het kennisniveau van de organisatie. Informatie moest online en overal beschikbaar zijn

Wil je meer weten over wat Institute of Microtraining voor jouw organisatie kan betekenen?

      Neem gerust contact met ons op...