Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Successen boek je alleen met organisaties die openstaan voor vernieuwing en het aandurven om verandering in gang te zetten. We hebben al heel wat mooie organisaties mogen begeleiden in de opstart van efficiënte leer/kennisoplossingen voor optimale kennisoverdracht. Hieronder vind je een aantal best practice voorbeelden.

Bij Loodet komen er iedere dag nieuwe opdrachten binnen om goederen op te slaan, opnieuw te verpakken en te verzenden. Daarbij hebben ze te maken met gevaarlijke stoffen, veiligheid, hygiëne, kennis over de te verpakken goederen en het voldoen aan (interne) regels en wettelijke voorschriften.

Onze app wordt ingezet bij Loodet BV om de noodzakelijke kennis en instructies van de ongeveer 100 medewerkers op de werkvloer in meerdere talen op peil te houden, te toetsen en te borgen. De medewerkers kunnen heel eenvoudig m.b.v. hun smartphone of anderszins bij de nieuwe instructies. Zij worden over de inhoud automatisch bevraagd en de resultaten hiervan zijn beschikbaar voor de betreffende manager. En… door middel van gaming een hogere motivatie om de noodzakelijke kennis te verwerven.

Deze trainingen, bijvoorbeeld op gebied van gevaarlijke stoffen, veiligheid, hygiëne, kennis over de interne regels en voorschriften ed. kosten Uw organisatie veel tijd in de voorbereiding en uitvoering. Ook de deelnemers zijn vaak minder gemotiveerd door de wijze waarop het nu wordt aangeboden en vooral door tijdgebrek. Nu kunnen ze met de app zowel thuis, onderweg en op het werk aan de slag!

Voordelen voor Loodet BV:

  • De medewerkers hoeven niet meer bij elkaar geroepen te worden [enorme tijd en geld besparingen]
  • De benodigde kennis is continu beschikbaar, up to date en herhaalbaar [flexibel en direct inzetbaar, geen fouten, dus minder kosten]
  • De kennisoverdracht vindt aantoonbaar plaats en wordt ook daadwerkelijk getoetst [t.b.v. veiligheid eigen werknemers, wetgeving, verzekeringen, etc.]
  • Zeer betaalbare en snel inzetbaar aanpak, geen lange trajecten vooraf. Geen ‘dure’ externe consultants nodig.

Voordelen medewerkers Loodet BV:

  • Informatie en instructie is altijd beschikbaar [flexibel]
  • Doornemen wanneer het de medewerker uitkomt [24/7 te benaderen]
  • Heldere uitleg en vanwege methodiek en gaming ook bruikbaar [acceptatie]
  • U kunt als organisatie uw eigen trainingen maken en aanbieden. U hoeft daarbij niet terug te vallen op ‘dure’ externe consultants

Voorbeeld werkinstructies t.b.v. inwerken flexwerkers in de logistiek

Voor deze organisatie is het belangrijk dat de flexwerkers al op de hoogte zijn van de diverse veiligheidsregels en werkinstructies voordat zij zich aan de ’poort melden’. De meerderheid van de flexwerkers komt via de reguliere uitzendbureaus. Het bedrijf heeft als leveringsvoorwaarden van flexwerkers verplicht gesteld dat de benodigde kennis al via deze bureaus wordt aangeboden en getoetst.

Dit heeft een enorme kostenbesparing opgeleverd omdat er niet meer aan de poort een toets hoeft worden afgenomen, er geen flexwerkers moeten worden geweigerd en de afdeling personeelsplanning meer zekerheid heeft omtrent de hoeveelheid arbeidskrachten die ook daadwerkelijk kunnen worden ingezet.

De resultaten van alle benodigde instructies per flexwerker kunnen door de betreffende logistieke manager vooraf worden ingezien en op papier worden uitgedraaid.

werkinstructie1a werkinstructie2a werkinstructie3a werkinstructie4a

 

Wil je meer weten over wat Institute of Microtraining voor jouw organisatie kan betekenen?

      Neem gerust contact met ons op...