Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Successen boek je alleen met organisaties die openstaan voor vernieuwing en het aandurven om verandering in gang te zetten. We hebben al heel wat mooie organisaties mogen begeleiden in de opstart van efficiënte leer/kennisoplossingen voor optimale kennisoverdracht. Hieronder vind je een aantal best practice voorbeelden.

VU amsterdam

Bij de diverse locaties van de VU in Amsterdam komen dagelijks, duizenden studenten, docenten, medewerkers en bezoekers over de vloer. De veiligheid van alle deze mensen staat voorop en is een enorme klus voor het hoofd van de beveiliging. VU Amsterdam maakt hiervoor gebruik van de medewerkers van een hele grote beveiligingsorganisatie. Omdat er dagelijks nieuwe situaties ontstaan, procedures veranderen en ook de beveiligers wisselen van baan is het up to date houden van deze mensen noodzakelijk.

VU Amsterdam was op zoek naar een oplossing waarmee zij zelf de instructies bij kunnen houden en online aanreiken. Daarbij was het noodzakelijk dat het management er zeker van kon zijn dat de aangeboden instructies en procedures ook daadwerkelijk door de beveiligers werd gelezen en nog belangrijker ook begrepen.

Onze app wordt nu ingezet om de noodzakelijke procedures n instructies van de beveiligers op peil te houden, te toetsen en te borgen. De mensen van de VU hebben deze instructies zelf geschreven en beschikbaar gemaakt op de smartphones van de beveiligers m.b.v. hun app in de appstores. De medewerkers kunnen nu heel eenvoudig m.b.v. hun smartphone of anderszins bij de nieuwe instructies. Zij worden over de inhoud automatisch bevraagd en de resultaten hiervan zijn aantoonbaar d..m.v. zelf te maken rapportages  beschikbaar voor de betreffende manager.

Voordelen voor de VU:

  • De medewerkers hoeven niet meer bij elkaar geroepen te worden [enorme tijd en geld besparingen]
  • De benodigde kennis is continu beschikbaar, up to date en herhaalbaar [flexibel en direct inzetbaar, geen fouten, dus minder kosten]
  • De kennisoverdracht vindt aantoonbaar plaats en wordt ook daadwerkelijk getoetst [t.b.v. veiligheid eigen werknemers, wetgeving, verzekeringen, etc.]
  • Zeer betaalbare en snel inzetbaar aanpak, geen lange trajecten vooraf. Geen ‘dure’ externe consultants nodig.

Voordelen beveiligers VU:

  • Informatie en instructie is altijd beschikbaar [flexibel]
  • Doornemen wanneer het de beveiliger uitkomt [24/7 te benaderen]
  • Heldere uitleg en vanwege methodiek en gaming ook bruikbaar [acceptatie]
  • Hogere werktevredenheid door de hierdoor verkregen duidelijkheid omtrent procedures

Voorbeeld training werkinstructies t.b.v. camerabeleid in het ziekenhuis.

Ten  behoeve van de privacy en veiligheid van de patiënten, de bezoekers en de medewerkers. Van deze instelling is het belangrijk dat de mensen van de bewaking exact weten wat zij wel en wat ze niet mogen doen met de camera’s en de beelden. 
Om er zeker van te zijn dat alle beveiligers hiervan op de hoogte  zijn en dit ook aan te kunnen tonen naar de inspecterende instanties (bijvoorbeeld functionaris bescherming persoonsgegevens) zijn de werkinstructies m.b.v. de IOM app aangeboden aan de beveiligers.
U ziet hier een voorbeeld van de online aangeboden lesstof over camerabeleid en 2 van de vragen over het camerabeleid die de beveiligers via hun eigen smartphone moeten beantwoorden. De resultaten van alle beantwoorde vragen per medewerker kunnen door de manager worden ingezien en op papier worden uitgedraaid.

1. Screenshot van de introductie
v.d. camera training op
smartphone 
2. Gedeelte uit het online
lesboek/handleiding hierover 
3. Voorbeeld vraag over
verplichte kennis 
4. Voorbeeld vraag over
verplichte kennis 
werkinstructie 1 werkinst bev2 werkinst bev3 werkinst bev4

 

Wil je meer weten over wat Institute of Microtraining voor jouw organisatie kan betekenen?

      Neem gerust contact met ons op...